De methodieken

Hieronder vind je een overzicht van alle methodieken die we kunnen inzetten.

Tijdens een energetische behandeling met reiki als basis worden de energiebanen die geblokkeerd zijn weer vrijgemaakt zodat de energie weer gaat stromen. Blokkades kunnen op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch of spiritueel niveau zitten. Het lichaam gaat dan op slot. Energetische therapie pakt die blokkades aan en zorgt ervoor dat je energiebalans zichzelf herstelt. Tijdens de sessie voel je sensaties, kan je lichaam koud of warm gevoel ervaren. De behandeling wordt vaak als zeer ontspannen ervaren. Na de sessie is het heel belangrijk om veel water te drinken en om je rust te pakken.

Als het fysieke lichaam zo gespannen is of zelfs pijnlijk dan is een massage heel helpend om de spanning los te laten. Als het fysieke lichaam ontspant werkt dat door op alle niveaus. Je gedachten worden rustig en gevoelens kunnen nu aan de oppervlakte komen omdat je bewust in je lichaam zit. Een massage is een fijn manier om uit je hoofd te komen en in het hier en nu te zijn.

Reiki is een alternatieve behandelvorm. Met reiki hef je blokkades in het lichaam op. Dit kunnen fysieke, mentale, emotionele, energetische en zelfs spirituele blokkades zijn. De leer van de Japanse Mikao Usui gaat ervan uit dat je universele energie beter stroomt na reiki. Stroomt je energie niet goed door de energiebanen? Dan kan dat klachten geven. Met reiki neem je die blokkades weg. En dit bevordert dan weer het zelfgenezend proces van je lichaam. Er wordt niet alleen gekeken naar de symptomen, maar ook naar de oorzaak van de klacht.

Eens uniek meetinstrument voor het testen op energetische trillingen en alles in het universum bestaat uit trillingen. De biotensor geeft informatie vanuit het onderbewuste. Bijvoorbeeld de vochtbalans testen of vitamine of mineralen.

Individuele opstellingen zijn een krachtige tool bij coaching. Het is een methodiek dat snel inzicht geeft in onderlinge verhoudingen en mogelijke oplossingen. Een opstelling tijdens een sessie wordt gekenmerkt door grote dynamiek en rijke inzichten en oplossingsrichtingen die zich aandienen. Er kan gewerkt worden met vloerankers of poppetjes

Een eenvoudige methode om los te laten. Je kan het zien als een ui die je laagje voor laagje afpelt totdat je bij de kern bent gekomen. Elk laagje is overbodige ballast. Het is een techniek waarbij veel gebruik wordt gemaakt van vragen, specifiek gericht op een bepaalde negatieve emotie. Het is een fijne methode om belemmerende gedachten en gevoelens los te laten.

Is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille Mettes heeft ontwikkeld in 2009. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven. De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode op basis van natuurgeneeskundige en medische kennis. Het is bedoeld om te gebruiken voor jezelf en voor anderen. De MIR methode zijn 9 stappen die we tijdens de sessie samen gaan doen en die je verder thuis kan doen.

Emotional Freedom Techniques is een effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties weg te kloppen. Gewoon, met je eigen vingers.
Het is een soort ‘psychologische acupunctuur’ om die verstoring op te heffen. Het doel is om de ‘alarmcentrale’ in je brein te kalmeren, je levensenergie weer vrij te laten stromen en bepaalde gebeurtenissen of herinneringen te ontdoen van hun negatieve lading. EFT is een tool die binnen de energetische psychologie valt en 20 jaar geleden werd ontwikkeld door de Amerikaanse ingenieur Cary Graig.

Is een lichaamsgerichte methode die gaat naar de kern van de overtuigingen die je in de jongste jaren hebt getrokken. ‘Innerlijk kind’ staat voor de onverwerkte emoties uit de eerste levensjaren, want naast fijne ervaringen heb je als kind ook pijnlijke ervaringen gekend. De triggers die je in je volwassen leven soms ervaart kunnen triggers zijn vanuit je innerlijk kind. Je kunt soms driftig of verdrietig reageren. Om aandacht te schenken aan de behoeften van jouw innerlijk kind kan deze opgroeien zodat jij verlost bent van die triggers.

Een edelsteen bestaat uit een energetische trilling. Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, wordt de energetische trilling van de steen door je lichaam overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in het lichaam zich herstellen. Elke steen heeft een andere trilling en helende eigenschappen.

Intuïtief wordt er een kaart getrokken deze kan een inspiratiebron zijn en om inzichten en helderheid te verkrijgen.

Klankschalen zijn kommen van metaal, meestal afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in Azië. Ze staan bekend als singing bowls omdat ze na het aanslaan een diepe trilling veroorzaken met vaak verschillende tonen erin. Bijzonder om naar te luisteren, maar ook nog eens gezond voor lichaam en geest. Sound Healing is dan ook super populair. Benieuwd naar de helende werking van klankschalen en naar hoe een klankschaal sessie verloopt?

Een visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld. Bij visualisatie gaat men ervan uit dat onze verbeelding een grote invloed heeft op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele welbevinden. Met behulp van visualisatietechnieken is het mogelijk het onderbewustzijn te beïnvloeden en overtuigingen te veranderen.

Is een methode waarmee je je bewustzijn traint. Je observeert je gedachten en gevoelens zonder ze te beoordelen. Meditatie brengt je in het hier en nu, je wordt bewust van je binnenwereld en ervaart een diepe staat van ontspanning.

Ademhalen gaat vanzelf, maar een bepaalde manier van ademhalen beïnvloedt jouw staat van zijn. Bij stress adem je anders dan wanneer je ontspannen bent. Bij paniek adem je heel kort en krijg je het benauwd misschien wel hyperventilatie. Door ademhalingsoefeningen te doen verander jij snel je staat van zijn.