MooinuZwangerschap en geboorte

Zwangerschap en geboorte

De eerste tijd met je baby: begrijpen en aanpakken van onrust en klachten

Het moment waarop je je kindje voor het eerst in je armen houdt, is onvergetelijk. Maar wat als de verwachte roze wolk uitblijft en je baby veel huilt, onrustig is of andere ongemakken lijkt te ervaren? Het is een situatie die veel ouders herkennen. Je baby kan zelf niet vertellen wat er aan de hand is, dus het is aan jou om de signalen te interpreteren en te handelen.

De impact van zwangerschap en geboorte

Zowel voor de moeder als voor het kind is de geboorte een ingrijpende gebeurtenis. Complicaties tijdens de zwangerschap, zoals een stuitligging of beperkte ruimte, kunnen al vroeg stress veroorzaken bij je kindje. Ook ingrepen tijdens de bevalling, zoals het gebruik van een vacuümpomp of een keizersnede, kunnen direct na de geboorte of zelfs op latere leeftijd klachten veroorzaken.

Veel voorkomende tekenen van ongemak bij baby’s:

  • Onrust
  • Veel en langdurig huilen
  • Overstrekken
  • Voorkeurshouding van het hoofdje
  • Overprikkeldheid
  • Problemen met eten of slapen
  • Darmkrampjes

Wat veroorzaakt deze klachten?

Deze problemen kunnen ontstaan door spanningen in het lichaam, die weer het gevolg zijn van complicaties tijdens de zwangerschap en geboorte. Deze spanningen kunnen zich uiten in slecht slapen, onrust en darmkrampjes.

Spinal Flow: zachte hulp voor je baby

Een Spinal Flow behandeling kan een zachte en effectieve methode zijn om je kindje te helpen. Tijdens deze behandeling worden zachte aanrakingen gebruikt om het zelfhelende vermogen van het lichaam te stimuleren. Dit leidt tot ontspanning en kan helpen de opgebouwde spanningen te verminderen. De behandeling vindt plaats op een behandeltafel of op schoot bij jou of de therapeut. Het is een pijnloze behandeling die vaak een gevoel van geborgenheid en troost biedt. Tijdens de behandeling kunnen emoties loskomen, wat soms tot huilen kan leiden, maar dit is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces.

Spinal Flow: ontspanning voor moeder en kind

De bevalling kan zowel voor jou als je kindje een bron van stress en emotionele spanning zijn. Deze spanningen sla je op in je lichaam en omdat je veel tijd samen doorbrengt, blijft dit spanningsveld actief. Een Spinal Flow behandeling biedt niet alleen ruimte voor de emoties die je als moeder ervaart, maar helpt ook je kindje te ontspannen. Het resultaat is een doorbreking van de vicieuze cirkel van stress en spanning, wat leidt tot een meer ontspannen omgeving voor jullie beiden.

Het begrijpen en aanpakken van de eerste ongemakken van je baby is niet alleen belangrijk voor zijn of haar welzijn, maar ook voor jouw gemoedsrust. Door aandacht te besteden aan de signalen die je kindje geeft en door de juiste behandelingen te overwegen, kun je samen een gelukkiger en gezonder begin maken.

Baby’s waarvan de mama en/of papa al SFT cliënt is, mogen gratis komen totdat ze 1 jaar zijn.

× Hoe kan ik je helpen?