MooinuAyurvedische lichaamsmassage

Ayurvedische lichaamsmassage

Een essentieel onderdeel van de traditionele Indiase geneeskunde Ayurveda, is meer dan alleen een vorm van lichamelijke ontspanning. Deze holistische benadering richt zich op het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel, met als doel het bevorderen van algehele gezondheid en welzijn. Hieronder duiken we dieper in de kenmerken, voordelen en unieke aspecten van de Ayurvedische massage.

Kenmerken van Ayurvedische Massage

Een onderscheidend kenmerk van Ayurvedische massage is het gebruik van ruime hoeveelheden warme kruidenoliën. Deze oliën worden zorgvuldig geselecteerd op basis van de Dosha (constitutie) van de persoon. Dosha’s zijn de drie energieën (Vata, Pitta, en Kapha) die volgens Ayurveda de fysieke en mentale eigenschappen van een individu bepalen.

De massage richt zich ook op specifieke Marma-punten, dit zijn vitale energiepunten in het lichaam vergelijkbaar met de acupunctuurpunten in de Chinese geneeskunde. Stimulatie van deze punten kan helpen bij het vrijmaken van geblokkeerde energie en het bevorderen van genezing. De technieken variëren van zachte strijkingen tot diepe weefselmassage, afhankelijk van de behoeften van de persoon. Het doel is om de circulatie te verbeteren, toxines te verwijderen, en de harmonie tussen de Dosha’s te herstellen.

Voordelen van Ayurvedische Massage

Door de stimulatie van het lymfesysteem helpt de massage bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. De combinatie van warme oliën en zachte massagebewegingen werkt diep ontspannend, zowel fysiek als mentaal. Het bevordert de bloedcirculatie, wat essentieel is voor de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen naar de weefsels. Het helpt bij het in balans brengen van de Dosha’s, wat leidt tot verbeterde gezondheid en welzijn. Regelmatige Ayurvedische massages kunnen het immuunsysteem versterken, waardoor de weerstand tegen ziekten toeneemt.

Voordat de massage begint, wordt er een online test gedaan om de Dosha te bepalen. Dit zorgt ervoor dat de behandeling volledig is afgestemd op de individuele behoeften. Ayurvedische massage wordt niet alleen gezien als een behandeling voor het lichaam, maar ook als een middel om de geest te kalmeren en spirituele groei te bevorderen. Het gehele lichaam wordt gemasseerd.

Prijs

€90,- 90 min.

Verder

× Hoe kan ik je helpen?